Hulp bij je scriptie

Voor veel mensen is het schrijven van de eindscriptie een pittige klus. dat is niet zo vreemd want je bent niet gewend om zo’n uitgebreid juridisch verhaal op te schrijven. Eigenlijk is het de eerste keer dat je helemaal zonder begeleiding met een onderwerp aan de slag moet gaan.

Fiscale kennis, civiele kennis en voetnoten

Steeds meer studenten ontdekken daarom scriptiehulp als een belangrijke ondersteuning. Je kunt met iemand praten die juridische en fiscale kennis heeft. Ook kun je de tekst van jouw scriptie laten controleren. Onduidelijke voetnoten of een tekort eraan worden door de Scriptie Jurist ook snel opgemerkt. Wist je trouwens dat de regels hiervoor zijn opgenomen in de Leidraad voor juridische auteurs van Wolters Kluwer? Door jouw onderwijsinstelling wordt het erg op prijs gesteld dat je die gebruikt.

Welke onderwerpen zijn populair?

Met je scriptiebegeleider kun je ook brainstormen over juridische of fiscale onderwerpen voor je scriptie. Dit is vooral handig als je twijfelt tussen twee of meer mogelijkheden. De kans is dan groot dat de ScriptieJurist al eens begeleiding bij een scriptie over zo’n onderwerp heeft gegeven. Vaak zijn in een bepaalde periode bepaalde onderwerpen populair. Dat komt dan doordat er een civiel wetsvoorstel of fiscaal wetsvoorstel in de Tweede Kamer ligt. In de vakliteratuur wordt dan over zo’n wetsvoorstel veel geschreven. Een discussie over zo’n nieuwe wet maakt die dan ook tot een favoriet scriptieonderwerp.

Wat is eind 2021 populair?

Scriptie onderwerpen waarover op dit moment vaak wordt geschreven zijn kwesties rond eigendom en verticaal gebruik van ruimte. Ook het boxensysteem in de inkomstenbelasting trekt veel belangstelling. Vooral box 3 roept vragen op waar het gaat om het fictieve rendement. Uit rechtszaken die hierover bij het Europese Hof worden gevoerd kun je opmaken dat het hier eigenlijk ook om een eigendomskwestie gaat.

Absoluut hot is natuurlijk de Bitcoin. Hoe zit het eigenlijk met de omzetbelasting als je Bitcoins gaat minen? Is dat gewoon vermogensbeheer of ben je dan ondernemer? En in welke box in de inkomstenbelasting kom je uit als je de inkomsten uit crypto valuta moet classificeren?

Op het terrein van het belastingrecht staat ook de internationale belastingontwijking sterk in de belangstelling. Landen worden door de OESO gestimuleerd om tegenmaatregelen te nemen. Ook de EU is hier hard mee bezig. De nieuwsmedia publiceren hier vaak over. Daarbij voelt de staatssecretaris van Financiën zich soms geroepen om met een Kamerbrief op die berichten te reageren.

Beginnen met je scriptie of al bezig?

Kortom, ben jij bezig met je scriptie of moet je nog beginnen? Denk dan eens na over scriptiebegeleiding door een fiscaal-jurist. Een fiscalist bovendien met ruime kennis van het burgerlijk recht. Bovendien word je ondersteund door iemand die veel ervaring heeft met het begeleiden van scripties, terwijl je scriptiebegeleider ook over een erg grote schrijfvaardigheid beschikt.

En dat allemaal tegen een veel lager tarief dat je hier meestal voor betaalt.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Vul dan gelijk het antwoordformulier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *