Hulp bij je scriptie

Voor veel mensen is het schrijven van de eindscriptie een pittige klus. dat is niet zo vreemd want je bent niet gewend om zo’n uitgebreid juridisch verhaal op te schrijven. Eigenlijk is het de eerste keer dat je helemaal zonder begeleiding met een onderwerp aan de slag moet gaan.

Fiscale kennis, civiele kennis en voetnoten

Steeds meer studenten ontdekken daarom scriptiehulp als een belangrijke ondersteuning. Je kunt met iemand praten die juridische en fiscale kennis heeft. Ook kun je de tekst van jouw scriptie laten controleren. Onduidelijke voetnoten of een tekort eraan worden door de Scriptie Jurist ook snel opgemerkt. Wist je trouwens dat de regels hiervoor zijn opgenomen in de Leidraad voor juridische auteurs van Wolters Kluwer? Door jouw onderwijsinstelling wordt het erg op prijs gesteld dat je die gebruikt.

Welke onderwerpen zijn populair?

Met je scriptiebegeleider kun je ook brainstormen over juridische of fiscale onderwerpen voor je scriptie. Dit is vooral handig als je twijfelt tussen twee of meer mogelijkheden. De kans is dan groot dat de ScriptieJurist al eens begeleiding bij een scriptie over zo’n onderwerp heeft gegeven. Vaak zijn in een bepaalde periode bepaalde onderwerpen populair. Dat komt dan doordat er een civiel wetsvoorstel of fiscaal wetsvoorstel in de Tweede Kamer ligt. In de vakliteratuur wordt dan over zo’n wetsvoorstel veel geschreven. Een discussie over zo’n nieuwe wet maakt die dan ook tot een favoriet scriptieonderwerp.

Wat is eind 2021 populair?

Scriptie onderwerpen waarover op dit moment vaak wordt geschreven zijn kwesties rond eigendom en verticaal gebruik van ruimte. Ook het boxensysteem in de inkomstenbelasting trekt veel belangstelling. Vooral box 3 roept vragen op waar het gaat om het fictieve rendement. Uit rechtszaken die hierover bij het Europese Hof worden gevoerd kun je opmaken dat het hier eigenlijk ook om een eigendomskwestie gaat.

Absoluut hot is natuurlijk de Bitcoin. Hoe zit het eigenlijk met de omzetbelasting als je Bitcoins gaat minen? Is dat gewoon vermogensbeheer of ben je dan ondernemer? En in welke box in de inkomstenbelasting kom je uit als je de inkomsten uit crypto valuta moet classificeren?

Op het terrein van het belastingrecht staat ook de internationale belastingontwijking sterk in de belangstelling. Landen worden door de OESO gestimuleerd om tegenmaatregelen te nemen. Ook de EU is hier hard mee bezig. De nieuwsmedia publiceren hier vaak over. Daarbij voelt de staatssecretaris van Financiën zich soms geroepen om met een Kamerbrief op die berichten te reageren.

Beginnen met je scriptie of al bezig?

Kortom, ben jij bezig met je scriptie of moet je nog beginnen? Denk dan eens na over scriptiebegeleiding door een fiscaal-jurist. Een fiscalist bovendien met ruime kennis van het burgerlijk recht. Bovendien word je ondersteund door iemand die veel ervaring heeft met het begeleiden van scripties, terwijl je scriptiebegeleider ook over een erg grote schrijfvaardigheid beschikt.

En dat allemaal tegen een veel lager tarief dat je hier meestal voor betaalt.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Vul dan gelijk het antwoordformulier in.

Scriptiebegeleiding voor je fiscale scriptie

Je bent al flink gevorderd met je studie Belastingrecht en nu is het tijd voor je bachelor scriptie of je masterscriptie. Je weet nog niet zeker over welk onderwerp je hem precies wilt gaan schrijven, maar het zal in ieder geval een fiscaal juridische scriptie worden.

Logisch want je kennis over inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, overdrachtsbelasting en omzetbelasting wordt in je rechtenscriptie getoetst. Maar ja, je hebt nog nooit een scriptie geschreven. Dus misschien heb je geen idee hoe dat moet?

Hulp van De ScriptieJurist

In zo’n geval kun je wel wat hulp gebruiken. De ScriptieJurist is er speciaal voor de fiscale scriptie. Dagelijks begeleidt hij studenten die bezig zijn met hun studie fiscaal recht. Dat zijn zowel studenten die in de bachelor-fase als in de master-fase van hun studie Belastingrecht zitten.

Hoe gaat dat in zijn werk als je voor je fiscale scriptie ondersteuning vraagt bij De ScriptieJurist? Eigenlijk is dat heel eenvoudig. Eerst bellen we even met elkaar om te kijken waar je hulp bij nodig hebt. Moet je nog aan je scriptie beginnen, dan is hulp bij het Plan van Aanpak vaak de eerste stap. Ben je al bezig met schrijven van je fiscaal juridische scriptie, dan is het vaak handig als er iemand meekijkt die zelf fiscaal recht gestudeerd heeft. Misschien ben je wel in je scriptie vastgelopen. Ook dan is goede scriptiebegeleiding vaak de oplossing om een doorstart te maken.

Klein pakket uren, wat doet De ScriptieJurist ermee

Tijdens het eerste telefoongesprek bespreken we hoeveel uur scriptiebegeleiding je nodig denkt te hebben. Bij De ScriptieJurist hoef je nooit grote hoeveelheden uren tegelijk in te kopen. De meeste studenten kiezen voor een pakket van 3 uur of 5 uur. De ScriptieJurist houdt de urenbesteding bij en houdt de student ervan op de hoogte hoeveel uren er zijn verbruikt. De ScriptieJurist gebruikt de uren om bijvoorbeeld de tekst na te lezen, per e-mail te reageren en om met je te overleggen. De rechtenscriptie in wording wordt door De ScriptieJurist in ieder geval gecontroleerd op juist taalgebruik. Daarnaast begeleidt De ScriptieJurist de fiscale scriptie ook inhoudelijk.

Als de ScriptieJurist de tekst op spelling en taal moet bijschaven, doet hij dit altijd met de functie ‘Wijzigingen bijhouden’ in Word. Zo kun je steeds zien wat er veranderd is en kun je zelf beslissen of je de aanpassingen overneemt. Met opmerkingen in de kantlijn worden vragen en opmerkingen geschreven bij plekken in de tekst waar deze misschien moet worden aangepast. De tekst die De ScriptieJurist heeft nagelezen stuurt hij vervolgens weer naar je terug. Jij kunt er dan weer verder aan werken en ook telefonisch of via Skype met De ScriptieJurist verder over praten.

Hulp nodig? Neem gelijk contact op

Denk je dat je wel wat ondersteuning kunt gebruiken bij je scriptie Belastingrecht? Vul dan even je e-mailadres in op het antwoordformulier. De ScriptieJurist neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Je e-mailadres sturen en het eerste telefoontje verplicht je tot niets. Maar het kan een goede eerste stap zijn om inderdaad de scriptiebegeleiding bij De ScriptieJurist in gang te zetten!

Speciaal voor de juridische / fiscale scriptie!

Leuk dat je De ScriptieJurist bezoekt.

Werk jij aan een rechtenscriptie, maar vind je het moeilijk om alles goed te formuleren? Geen probleem. De ScriptieJurist is er speciaal voor jou.

Maar niet alleen voor taal en grammatica doe je een beroep op De ScriptieJurist. Ook inhoudelijk kun je uitgebreid ondersteuning krijgen. De ScriptieJurist heeft de benodigde juridische kennis in huis en kan je ook helpen bij je fiscale scriptie.

Benieuwd naar het tarief? Dat ligt stukken lager dan bij de grote scriptiebedrijven. Bovendien gebeurt het afnemen van uren steeds in onderling overleg.

Meer weten? Klik op de -Reageer- button en vul je naam en het onderwerp van je scriptie in op het contactformulier.